• Spruitstuk Volkswagen

Wetblasten

Wetblasten ook wel natstralen genaamd, is een afwerkingsproces, net als polijsten, anodiseren of plateren. Vanwege de aard van het proces vindt reiniging plaats, maar dat is niet het doel van natstralen. Net als bij andere afwerkingsprocessen is voorbereiding de sleutel tot een hoogwaardige afwerking. Natstralen is een oppervlaktebehandeling en geen reinigingsproces, het kan vettig vuil, olie, gebakken op olie, vuil, pakkingen en verf verwijderen. Het zal echter geen siliconen en afdichtmiddel verwijderen.

Hoe werkt wetblasting?

Het proces maakt gebruik van water, microkorrels, milde reinigingsmiddelen en lucht. Deze componenten worden gemengd en met hoge snelheid naar het oppervlak van een metalen onderdeel gedreven, zoals aluminium, messing en zacht staal. Het verzegelt het oppervlak, wat resulteert in cosmetische verbetering en geeft een micro-afwerking die het helpt tegen verdere vlekken en oxidatie. De water compound zorgt voor een hydraulisch dempend effect op het metaaloppervlak te verzachten. Samen zorgen ze voor een zacht en ietwat tijdrovend proces dat het metalen oppervlakten een heldere glanzende satijnen afwerking achterlaat. Afwerkingen variëren van legering tot legering en van fabrikant tot fabrikant, maar ze zijn allemaal goed. Vooral aluminium gietstukken zijn hier goed geschikt voor.

voor natstralen

voor wetblasten

Natstralen

na wetblasten

Hoe is wetblasten ontstaan?

Wet blasting is een proces dat is ontwikkeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het werd aanvankelijk in de industrie gebruikt om oppervlaktespanning in delen te creëren om ze te versterken. Rolls Royce gebruikte het om turbinebladen te versterken voordat ze in straalmotoren werden gemonteerd.  aangeduid als vloeibaar De Britse spelling is dampstralen en het is daar vrij populair voor fietsrestauratie.

Door de toegenomen vraag in het afgelopen jaar in het bijzonder,  een paar nieuwe richtlijnen voor mijn herstel onderneming implementeren.

Belangrijk! als u onderdelen opstuurt:

De onderdelen die u wilt laten natstralen  graag ontdoen van andere bewegende delen, zoals afdichtingen, bouten, tandwielen, assen, kleppen, tuimelschakelaars, kogel / rollagers stalen bouten in carters of cilinders  etc, deze moeten worden verwijderd. Als ze niet kunnen worden verwijderd dit graag vermelden. Om extra schoonmaakkosten voorkomen verzoeken wij u delen ten minste redelijk schoon aan leveren, dat wil zeggen vrij van vet en vuil. Ploeg Metal Treatment kan dit natuurlijk ook voor u doen vraag naar de voorwaarden.

 

 

Contact

De oppervlakte behandelingen zijn tijdrovend dus niet klaar terwijl u wacht.  Voor prijsindicatie wordt u verzocht  duidelijke foto’s per email  sturen naar info@ploegmetaltreatment.nl

U kunt de onderdelen zelf brengen en weer ophalen. Het is natuurlijk ook mogelijk onderdelen op te sturen. gelieve dit te doen met track en trace. De verpakking wordt ook weer gebruikt voor het retourneren. Voor het versturen van pakketten of beschadigingen of vermissingen kan  Ploeg metal Treatment niet aansprakelijk worden gesteld.

  • Wilt u meer informatie of een afspraak?

    Neem vrijblijvend contact op met Ploeg Metal Treatment.