• Ultrasoon reinigen

Ultrasoon reinigen


Ultrasoon reinigen is het reinigen van onderdelen met behulp van een ultrasoon reinigingsbad. Het is een zeer effectief reinigingstechniek waarbij ook moeilijk bereikbare oppervlakken en plekken moeiteloos schoon worden gemaakt. De ultrasoon reinigingstechniek kan heel goed toegepast worden op RVS en aluminium onderdelen van een auto of motor.

 

Hoe werkt ultrasoon reinigen?

Ultrasoon maakt gebruik van trillingen, die worden opgewekt met een Piezo-element. Door deze trillingen (vibraties) ontstaat een trek- en drukspanning, waardoor in het bad vacuüm-bellen ontstaan. Het reinigingsmiddel weekt de verontreiniging los van het product. De combinatie van een geschikt reinigingsmiddel en het imploderen van de vacuüm-bellen nemen de verontreiniging van het productoppervlak. Het resultaat is een perfect gereinigd product.

 

Toepassing ultrasoon reinigingstechniek

De ultrasoon reinigingstechniek kan toegepast worden bij:

 • carburateur schoonmaken
 • aluminium onderdelen van motoren
 • ontvetten van aluminium onderdelen
 • ontroesten van metalen
 • RVS schoonmaken

Loopt uw motor aan het begin van het seizoen weer vast of begint hij te stotteren? Vaak is dan de carburateur vervuild en verstopt. In dergelijk geval helpt alleen nog het grondig reinigen van de binnenste van de carburateurs. Dat is een klus voor de professionals want er is een ultrasone reiniger voor nodig. Ploeg Metal Treatment kan moeiteloos uw carburateur reinigen, zodat u het hele seizoen weer volop kan genieten van het motor rijden.

 

Voordelen van reinigen met ultrasoon techniek

Het ultrasoon reinigen van voorwerpen heeft diverse voordelen ten opzichte van reinigen ‘met de hand’. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Vloeistof bereikt elk hoekje en gaatje
  Doordat ultrasoon reinigen met vloeistof werkt zijn de kleinste openingen te reinigen. Door de trilling gebeurt de reiniging uiterst grondig en nauwkeurig.
 • Nooit beschadigingen
  Bij juiste toepassing biedt ultrasoon reiniging ook de garantie dat uw product niet kan beschadigen. Reiniging vindt immers plaats met behulp van pure vloeistof.
 • Hoge snelheid
  De vorm van het product heeft bij ultrasoon reinigen geen invloed op de duur van de reiniging, hierdoor is er een substantiële tijdsbesparing.

 

Reinigingsmiddelen

De reinigingsmiddelen, ook wel cleaners of wasmiddelen genaamd, vormen een belangrijk onderdeel van het reinigingsproces. Zonder de juiste chemie geen goede resultaten. Onze reinigingsmiddelen zijn bijna uitsluitend op milieuvriendelijk waterig reinigen gebaseerd.

 

Contact

Bent u een particulier of heeft u een bedrijf? Wilt u onderdelen laten reinigen of wilt u meer weten over het reinigen met de ultrasoon techniek? Neem vrijblijvend contact op. Tevens hebben wij een haal- en breng service zodat wij u kunnen ontzorgen.

 

 • Wilt u meer informatie of een afspraak?

  Neem vrijblijvend contact op met Ploeg Metal Treatment.