• ontbramen / afbramen

Ontbramen / afbramen

 


Ontbramen / afbramen door middel van glijslijptechniek is een voordelige en effectieve methode om randen of rafelen van componenten te verwijderen. Aan de randen van nieuw geproduceerde metalen of kunststof onderdelen zitten vaak oneffenheden of scherpe randen. Het verwijderen van deze oneffenheden wordt ontbramen, afbramen, glijslijpen of trommelen genoemd.

 

Hoe werkt ontbramen / afbramen?

Het ontbramen gebeurt door vibrerend rond te draaien worden speciale slijtsteentjes in beweging gebracht waardoor de scherpe randen van werkstukken gebroken en bramen automatisch verwijderd worden. Een speciale vloeistof zorgt voor een polierend effect. Het resultaat is een egaal ontbraamd werkstuk zonder scherpe kanten. Het gehele proces heeft geen invloed op de bemating of toleranties. Hierdoor kunnen ook kleine stukken of moeilijk bereikbare kanten snel en eenvoudig ontbraamt worden.

Welke techniek het best gebruikt kan worden voor het verwijderen van de bramen, hangt af van het soort metaal, de grootte, de vorm en welk resultaat men wenst. Voor elke opdracht moet worden vastgesteld welke techniek, welke machine en welke procesmiddelen het best gebruikt kunnen worden.Kanten breken / Afronden scherpe kanten en hoeken.

 

Procesmiddelen

Goede procesmiddelen zijn zeer belangrijk voor het slagen van een proces, of het nu gaat om reinigen, ontbramen of polijsten. Afhankelijk van de te behandelen onderdelen en het gewenste eindresultaat wordt gekozen voor een bepaald procesmiddel.

 

Milieuvriendelijke procesmiddelen

Ploeg Metal Treatment streeft er naar zoveel mogelijk te werken met middelen die biologisch afbreekbaar zijn. Je kunt natuurlijk zware chemicaliën gebruiken, zodat het proces sneller gaat. Maar je kunt het vaak ook heel eenvoudig op een andere manier doen, door gebruik van de juiste machines voor de gewenste processen en door het inzetten van de juiste media.

 

Contact

Bent u een particulier of heeft u een bedrijf? Wilt u onderdelen laten ontbramen / afbramen? Neem vrijblijvend contact op. Tevens hebben wij een haal- en breng service zodat wij u kunnen ontzorgen.

  • Wilt u meer informatie of een afspraak?

    Neem vrijblijvend contact op met Ploeg Metal Treatment.